Цените на морето падат

Снимка: Слънчев бряг
През септември се очаква следсезонен спад на цените в "Слънчев бряг".Най-търсени за почивка на море от българите са "пакетите" за 5 и 7 дни с включени...

През септември се очаква намаление на нощувките в "Слънчев бряг".Най-търсени за почивка на море от българите са "пакетите" за 5 и 7 дни с включени закуска и вечеря, следвани от тези с три хранения. Чужденците също предпочитат туристическите пакети, но за по-дълъг период - от 10 дни.
Нашите морски курорти вече предлагат цени, подобни и даже по-добри от тези на курортите в съседни Гърция и Турция, коментира за БТА Елена Иванова - председател на Съюза на собствениците в Несебър. Цените за нощувка в хотелите на територията на община Несебър варират между 25 и 70 лева. В комплекса "Слънчев бряг" може да се нощува за 120 лева на човек, като в цената на нощувката е включено всичко, свързано с почивката.
Част от хотелите са резервирани до края на септември. През първата десетдневка на септември се освобождават базите, които имат сключени договори с туроператори от Централна Европа. Местата им се очаква да бъдат заети от българи, които могат да почиват на преференциални цени.
През септември се очаква намаление на нощувките в "Слънчев бряг" средно с 25 на сто. За българи се предлагат специални цени за уикенд пакети. Те са изключително подходящи за семейства с деца, особено в хотелите, където се предлагат СПА-услуги с вътрешни басейни, информира Иванова.
Още от 21 август повечето от хотелите по Черноморието минават в междинен сезон, който продължава обикновено 2 седмици, пише и вестник "24 часа". В него цените намаляват спрямо тези от края на юли и началото на август, но не са и толкова ниски, колкото през септември.
Причината е дупка между натоварения август и евтиния септември. Намаленията на цените започват от 8% спрямо августовските и стигат до 33%. Колкото по-висока категория е хотелът, толкова по-голямо намаление прави.
От 6 септември започват нови намаления. Хотелиерите вече са обявили още по-изгодни цени, като нощувка в 3 звезди със закуска ще е 20-30 лв.
17 август 2010 г. /БТА

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар