Водорасли превзеха плажа на Равда

Снимка: в-к "Фактор"
Непоносима миризма се носи на плажа. Според концесионера, това лято водораслите са прекалено много и нямало как бъде изчистен брега от тях, защото вълните ги смесвали с пясъка...

Горещините в морето благоприятстват развитието на планктона, който на централния плаж в Равда е превзел и брега.
От изгнилите водорасли се носи непоносима миризма, но туристите са принудени да я търпят, защото ивицата е малка.
Над камарите водорасли кръжат хиляди мушици, а за да стигне до водата изтощеният летовник трябва да прецапа няколкометрова тиня.  
„Тук е кошмар просто. Това е каша, която стига до кокалчетата. Излъгахме се да дойдем, защото днес ни е първи ден тук, но втори път няма да стъпем“, заяви Валентин  Цонков, пристигнал в Равда със семейството си.
Дарина Иванова върви с тригодишната си дъщеря километър до другия плаж в Равда, но е категорична, че няма как да опъне хавлията си тук при ужасната смрад, която се носи от пясъка.
Според концесионера на плажа, това лято водораслите са прекалено много и нямало как бъде изчистен брега от тях, защото вълните ги смесвали с пясъка.
Собственици на хотели наблизо, чиито туристи са потърпевши от неприятната гледка, обаче твърдят, че плажът не е почистван от началото на лятото.
Интересна подробност е, че планктонената инвазия е оставена непокътната единствено пред частта за свободно ползване, а в платената зона, в която чадър и шезлонг се таксуват по 5 лв, проблемът не стои на дневен ред.         


Л
ора Стаматис/ в-к „Фактор”

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар