6 курорта без ток заради авария

Снимка: Internet

Десетки хиляди туристи в курортите на север от Бургас са без ток заради голяма авария. Счупен е 110-киловолтов далекопровод. Още за проблема, който шамароса туризма ..

Десетки хиляди туристи в курортите на север от Бургас са без ток от снощи заради голяма авария на далекопровод.

Това съобщиха от компанията ЕVN.
Счупен е 110-киловолтов далекопровод, намиращ се на територията на област Варна, собственост на НЕК. Без ток все още са бургаският квартал "Сарафово", село Ахелой, Каблешково, Поморие, Обзор, част от Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър. От компанията увериха, че правят всичко възможно аварията да бъде отстранена колкото се може по-бързо. Е
VN Bulgaria е в постоянен контакт с местната власт и НЕК, а екипи на двете дружества работят съвместно от момента на възникване на аварията.
Снощи в 20:39 ч. изключват подстанции Слънчев бряг, Хоризонт, както и мобилните подстанции Приселци, Кошарица и Каблешково. След мобилизиране на екипите на
EVN Bulgaria и НЕК с приоритет е подадено захранване към мина Черно Море за изваждане на 200 човека на повърхността на земята, останали блокирани в мината. В 20.50 ч. е захранен комплекс Слънчев Бряг с консумация 100 мегавата. През нощта започва поетапно включване и в 4.11 ч. електрозахранването е възстановено към всички клиенти.
До окончателното отстранява на аварията и възстановяване на повредения стълб от страна на НЕК, се налага ограничителен режим за региона северно от Бургас по трасето на авариралия електропровод. Целта е да се предотврати разрастването на аварията предвид високото потребление в разгара на летния туристически сезон по Черноморието.
След спирането на тока снощи туристите са изпаднали в шок от тъмнината, съобщава
frognews.bg. През първия един час в Поморие местното енергоснабдяване не е реагирало адекватно. На разтревожените обаждания от хотелиери дежурният отговор бил: „Още не знаем какво става, но ще оправим аварията до 22 часа”.
Единствено силният агрегат в центъра на града, осигуряващ светлина за блъскащите се колички, е работел. Соларните лампи се оказаха единственото спасение в мрака.
По информация на поморийското радио "Милена" това е четвъртият случай на прекъсване на електрозахранването от началото на летния сезон.
23 юли 2010 / dir.bg 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар