Запечатват седем нелегални ресторанта и един хотел

Снимка: Internet
Един хотел и седем заведения за хранене и развлечения ще бъдат затворени, съобщиха от КЗП. Резултатите са от първата седмица на акцията”Лято 2010”. Обектите нарушители са без категоризация...

Един хотел и седем заведения за хранене и развлечения ще бъдат затворени, съобщиха от КЗП. Резултатите са от първата седмица на акцията”Лято 2010”, която започна от 21 юни по морето. Обектите нарушители са предоставяли туристическа услуга без категоризация. Единият от затворените обекти е хотел по Южното Черноморие. Останалите са заведения за хранене и развлечения (три по Южното Черноморие и три по Северното).

Проверени са 107 хотела и заведения за хранене и развлечения. Глобени,  за необявяване на цените на услугите в хотели и за липса на меню на български език в заведения за хранене и развлечения,  са 21 търговци, предлагащи туристически услуги.

От 148 проверени търговци, предлагащи обувки, текстил, плажни принадлежности и сувенири са глобени 65 поради липса на етикети на български език за най-важните характеристики на стоките, липса на цени или обявяване на цените в евро.

До момента в проверките на атракционите не са открити нарушения.

Акцията продължава и през тази седмица с инспекции в заведения и на атракциони по плажовете, на търговци на текстил, обувки, сувенири и в заведения с нощен режим на работа.

28 юни 2010 г. /Дарик

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар