Нови проверки по Черноморието

Снимка: Слънчев бряг

Комисията за защита на потребителите започва акции по Черноморието “Лято 2010”. В проверките ще се включат инспектори от цялата страна. Ще се следи дали всички хотели, магазини, солариуми...

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва акции по Черноморието “Лято 2010”.

В проверките ще се включат инспектори от цялата страна. Строго ще се следи дали всички хотели, магазини, солариуми и атракциони са с изрядни документи, обявяват коректно цени и предлагат безопасни стоки и услуги. Хотелите трябва да обявяват на рецепцията цените на нощувките и услугите, които предлагат и да водят регистър на настанените туристи.
Другият акцент на проверките е върху безопасността на стоките и услугите в комплексите и на плажа. Липсата на регистър за настанените туристи затруднява потребителя да упражни правото си на рекламация, ако е недоволен от обслужването. Инспекторите ще проверяват и дали условията в стаите отговарят на категорията на обекта. Безопасността на стоките и услугите е друга област, в която предприемачите трябва да са изрядни.
Кампанията на КЗП “Безопасност на солариумите” във вътрешността на страната показа, че много студия подлагат на риск здравето на потребителя. Това дава основание за масирани проверки на солариумите и по Черноморието. Има дни, в които времето не е подходящо за плаж и част от туристите се подлагат на изкуствено облъчване. Особено внимание ще се обръща на безопасността на атракционите в курортните комплекси.
Инспекторите ще проверяват съоръжения, екипировки и ще следят дали клиентите получават задължителните инструкции как да ползват уредите. Деца до определена възраст не трябва да се допускат до атракциони, които са опасни за тях и КЗП ще контролира дали това се спазва. Стоките в магазините и по сергиите на морските курорти също ще се проверяват за безопасност
.

21 юни 2010 г./Дир.бг

 

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар