Девет плажа на Южното Черноморие остават без стопани

Снимка: Интернет
Девет плажни ивици в Бургаска област остават без стопани това лято, стана ясно след приключилия търг в областната администрация. Още по темата...

Девет плажни ивици в Бургаска област остават без стопани това лято, стана ясно след приключилия търг за отдаване под наем на плажовете в областната администрация.
За ивиците Поморие – почивни станции”, „Сарафово – юг”, „Бургас – централен”, „Крайморие – север”, „Крайморие - юг”, „Вромос”, „Алепу”, Къмпинг „Делфин” и „Резово” липсвали кандидати. Първоначалните им тръжни цени ще бъдат намалени с 50% и разиграни на нов търг, само че в края на летния сезон.
На неохраняемите плажни ивици трябва да бъдат поставени табели „Къпането забранено” и „Неохраняем плаж”.
Дисквалифицирани са кандидатите за наемане на плаж „Черноморец“ в община Созопол заради нередности в тръжната документация, съобщиха от областната управа. Ще бъде обавена нова дата за провеждане на търг с тайно наддаване за плажната ивица.
Девет участника са наддавали за стопанисването на плаж „Малък Лозенец” в община Царево с с активна плажна площ 1 859 кв.м. и първоначална годишна наемна цена – 2 566 лева. Трима от тях се класирали, съответно с оферти на стойност 82 000 лв., 30 000лв. и 8 500 хил. лв.
До няколко дни комисията ще обобщи резултатите от проведените търгове и след сключване на договор с кандидата, предложил най-висока сума, ще обяви името на новия наемател, който ще стопанисва плажната ивица през следващите 5 години, уточниха от областната администрация
.

 

2 юни 2010 г./ В-к „Черноморски фар”

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар