МВР в акция: Източването на „Слънчев бряг”АД

Снимка: Цветан Цветанов

Започва проверка как са изразходвани над 200 млн. лева в "Слънчев бряг” АД в периода 2001 -2010 г. Проверката ще бъде извършена от МВР и Държавен финансов контрол под ръководството на министър Цветанов...

Започва проверка как са изразходвани над 200 млн. лева в "Слънчев бряг” АД в периода 2001 -2010 г.

Проверката ще бъде извършена от Държавен финансов контрол и икономическа полиция и ще бъде ръководена лично от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщи Дарик радио.
В момента сумата липсва, наличностите в банковите сметки възлизат на 8300 лева, задълженията са сериозни, а вероятността ръководството на "Слънчев бряг” АД да влезе в спирала от тежки съдебни дела е голяма -
каза председателят на Съвета на директорите на дружеството Златко Димитров на брифинг днес.
Вече са изпратени и сигнали до прокуратурата за сключване на неизгодни и ощетяващи държавата договори - обяви депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев. Според него договорната дейност на дружеството е водена при очевидна финансова загуба и е причинила вреди в особено големи размери.
"Слънчев бряг“ АД стопанисва инфраструктурата на курортния комплекс и в него държавата е мажоритарен собственик със 75% дялово участие. 25% от дружеството е в частни ръце вследствие на масовата и работническо-мениджърската приватизация. След приватизацията на миноритарния дял започна продажбата на търговските обекти в курорта, като в касата на дружеството влязоха над 200 млн. лв.
Миналия месец бе сменен Съвета на директорите на дружеството. Освободени бяха Малина Стратиева, Младен Мутафчийски, Ели Леон Анави, Кольо Колев и Пламен Александров. На тяхно място бяха избрани Мария Михалева, Соня Енилова, Константин Лефтеров, Златко Димитров и Иво Маринов.
Слънчев бряг приключи 2009 година със загуба от 8,45 млн. лв. при отрицателен резултат за 2008 в размер на 10,843 млн.
лв, припомня дир.бг.

31 май 2010 г. /Дир.бг

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар