Несебър е на път да се сдобие с делфинариум

Снимка: Интернет
Несебър е на път да се сдобие с делфинариум след като със 17 гласа «за» и 3 «против» общинските съветници одобриха искането на кмета Николай Димитров...

Несебър е на път да се сдобие с делфинариум след като съветниците от партия «Дела» изпаднаха в пълна изолация

Несебър е на път да се сдобие с делфинариум след като със 17 гласа «за» и 3 «против» общинските съветници в Несебър одобриха искането на кмета Николай Димитров за промяна на статута на публична общинска в частна общинска собственост за урегулиран поземлен имот от 12 523 кв.м.,отреден за изграждане на крайморски парк с обществено обслужване, делфинариум, паркинг, трафопост, помпена станция и озеленяване в новата част на Несебър.

Срещу искането на кмета на миналото заседание при трима отсъстващи, “против” гласуваха трима съветници от партия “Дела”,а двамата от “РЗС” се  въздържаха и то получи 13 гласа “за” при необходим вот от 14.Този път и тези от РЗС подкрепиха предложението.По този начин се сложи началото на края на бартерната сделка между Община Несебър” и “Феста холдинг”АД,а Несебър ще има възможността /след Варна/ да стане втория град в България в който има делфинариум.  

По искане на изп.директор на «Слънчев бряг»АД Мария Михалева съветниците упълномощиха кмета да сключи договор с дружеството за поемане на разходите за алейно осветление в източната зона комплекса,който влиза в сила със задна дата от 1 април с валидност до 31 октомври 2010.

Съветниците дадоха съгласие Община Несебър да кандидатства по програма «Развитие  на селските райони» с два проекта: «Приморски парк в кв.53 на Равда» и «Реконструкция на общински път /I 9Обзор-Несебър/-Кошарица-и двата приоритетни за развитието на Община Несебър.

Гласувана беше и актуализация  на годишната программа за управление и разпореждане с общинско имущество,която се обогатява с предоставяне на имоти под наем,имоти за продажба и учредяване право на строеж.

По искане на началника на Специализирано полицейско управление-Бургас бяха гласувани 5000 лв,които да послужат за закупаване на гориво за автомобилите на управлението.

Максим МОМЧИЛОВ / 28 май 2010 г.  

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар