Маските на Венеция гостуват в Бургас

Снимка: Интернет

Фотоизложбата "Маските на Венеция" гостува в Бургас от 20 май до 15 юни. Организатор е Италианският културен институт. Откриването е в галерия "Петко Задгорски"....

 

 

Фотоизложбата "Маските на Венеция" гостува в Бургас от 20-ти май до 15-ти юни. Организатори са Италиански културен институт - София. Откриването е на 20.05.2010 г. от 17:00 часа в Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски".

Изложбата се състои от около 60 фотографии, с автори Ренато Форназери, Джани Авезани, Дино Бачоло, Ренато Греко, Давиде Тофанин, Алесандро Дзанкини и има за цел да ни даде колкото се може по-ярка представа за приказния свят на Карнавала във Венеция. Освен фотографиите, ще бъдат представени и 15 автентични венециански маски.

С различен художествен усет авторите ни дават възможност да проникнем в детайлите на този нереален свят. Маските и пищните костюми имат свойството да отнемат идентичността, но в същото време да направят от всеки главно действащо лице. Това е и истинският смисъл на карнавала - всеобщо празненство, в което всеки се включва спонтанно и допринася за доброто настроение и цветната картина.

Музеят кани всички да дойдат на откриването с карнавален костюм или маска.

20 май 2010 г./ Община Бургас

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар