Откриха туристическа борса в Бургас

Снимка: Интернет
Туристическа борса "Вашата ваканция" бе открита в Бургас. Изложението е с международно участие. Провежда се под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма...

Туристическа борса "Вашата ваканция" бе открита в Бургас. Изложението е с международно участие. Провежда се под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Областната администрация Бургас, ще се състои от 22 до 24 април 2010 г. в Дома на културата "Лукойл Нефтохим", гр. Бургас. Посетителите могат да се запознаят с различни регионални, национални и международни туристически продукти, както и с актуална информация за възможностите за финансиране в областта на туризма. За първи път в рамките на трите изложбени дни работодателите в туризма ще имат възможност за пряко договаряне с кандидати за работа. Трудовата борса е организирана от Бургаската регионална туристическа асоциация (БРТА), Агенцията по заетостта и Бюрото по труда в Бургас. В рамките на изложението ще има опознавателни турове до туристически обекти в Поморие, Айтос и Природен парк “Странджа”.

“Вашата ваканция” се организира за девета поредна година, провежда се по инициатива на БРТА и се финансира по проект “Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България” на Оперативна програма “Регионално развитие”.

Тази година в борсата се представят и общините Габрово, Трявна, Белоградчик, Несебър, Поморие, Бургас, Приморско, Царево, Средец, Котел, Карнобат, туристически фирми от страната, професионални гимназии по туризъм - Бургас и Слънчев бряг, Колеж по туризъм - Бургас, Природен парк Странджа, Регионален Бургаски музей. Участват и фирми, които предлагат продукти и услуги за туризма. Щандове имат също и хотели, ресторанти и туроператори.
От Турция участват Област Едирне, както и сдружение ДЕКАТ от Демиркьой. За първи път в туристическата борса участват представители и на другата ни южна съседка - Гърция. В рамките на туристическата борса ще бъдат връчени сертификати на хотелите и консултантите, които участват в проект "Програма за устойчиво развитие на предприятията в България", финансиран от Организация за индустриално развитие на Обединените нации. Тази година изданието на "Вашата Ваканция" е под мотото "Ден на Земята". В изложбата участие ще вземат над 60 институции от цялата страна.

22 април 2010 / Бургас медия

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар