Убиецът от Иракли получи 16 години затвор

Снимка: Булфото

55-годишният бивш полковник Тодор Димитров бе осъден на 16 години затвор от Бургарския окръжен съд за убийството на 21-годишен младеж на плажа в Иракли...

55-годишният бивш полковник Тодор Димитров бе осъден на 16 години затвор от Бургарския окръжен съд (БОС) за убийството на 21-годишен младеж на плажа в Иракли.

 

Тричленният състав на БОС постанови присъдата да бъде излежана при първоначално строг режим, предаде "Фокус".
21-годишният Григор Николов бе застрелян от Тодор Димитров на 29 юни 2009 година.
Съдът реши Димитров да заплати и неимуществени вреди на семейството на убитото момче по 70 000 лева на всеки един от родителите, както и 2000 лева имуществени вреди, които същите са претърпели.
На 29 юни м.г. на плажа избухнал скандал между компаниите на Тодор Димитров и Григор Николов. Причината за това е че, младежите си харесали място за бивак близо до бялата шатра, където почивало семейството и компанията на Димитров. По-възрастният мъж се опитал да изгони младежите, като казал, че мястото е запазено. Те не пожелали да се изместят и тогава бившият военен насъскал срещу тях кучетата си. Младежите започнали да хвърлят камъни по палатката на Тодор, стигнало се и до бой.
Според очевидци точно тогава Тодор Димитров взел пистолет от багажа си и отишъл в бивака на младежите. Малко по-късно се чули два изстрела. След това пред полицаите Димитров обяснил, че стрелял във въздуха с газов пистолет, който предал доброволно. Експертизите по делото показаха обаче, че убитото момче е простреляно с боен пистолет.
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Бургарския апелативен съд.

 

21 април 2010 г. /Медия инфо

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар