Първият туристически лайнер за сезона идва в Несебър

Снимка: Митница Бургас
Туристическият лайнер „Адриана 3” ще открие морския сезон в Несебър. Корабът плава под флага на Вануату. Ще акостира в Несебър на 16 април...

Туристическият лайнер „Адриана 3” ще открие круизния морски сезон в Несебър тази година. Корабът плава под флага на тихоокеанската островна държава Вануату . Ще акостира на кея в Несебър от 7.00 до 12.00 часа на 16 април /петък/ . Идва с 226 туристи на борда –предимно французи, също и белгийци, немци, австрийци, испанци и американци, които ще посетят Стария Несебър. Любопитен факт е, че в състава на екипажа на туристическия лайнер участват 23-ма български моряци и специалисти. Несебър е единствената спирка на кораба в България. Той идва от порт Мудания на Мраморно море и от Несебър ще продължи за Одеса.

За обслужване на туристическите лайнери Митница Бургас поддържа сезонен митнически пункт в Пристанище Несебър. Там по график се изпращат командировани митнически екипи от Митница Бургас за своевременен бърз и ефективен митнически контрол при пристигането и отплаването на всеки круизен кораб. За целта митническият пункт на Морска гара Несебър е оборудван и функционира според европейските митнически изисквания.

45 туристически лайнера се очаква да акостират в порт Несебър от април до ноември тази година, според предварителния график на митницата за новия туристически сезон. 

14 април 2010 г./Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар