Гърция и Турция на туристическата борса в Бургас

Снимка: Internet

Туристическа борса "Вашата ваканция" ще бъде открита на 22 април в Дом на културата "Лукойл Нефтохим" Бургас. Това е 9-то издание на изложението и е с международно участие...

Туристическа борса "Вашата ваканция" ще бъде открита на 22 април в Дом на културата "Лукойл Нефтохим" Бургас.

 


Това е 9-то издание на изложението и е с международно участие, предаде Burgasinfo.
Борсата се организира от Бургаска Регионална Туристическа Асоциация и е под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Областна управа - Бургас. 
Тази година изданието на "Вашата Ваканция" се провежда под мотото "Ден на земята". В изложбата участие ще вземат около 60 институции от България, Турция и Гърция. С информационни щандове ще се представят общините Поморие, Бургас, Приморско, Царево, Несебър, Габрово, Трявна, Белоградчик, Котел, Средец, Съвет по туризъм – Самоков, РТА – Родопи, Регионален Бургаски музей, РИОСВ – Бургас, ПП Странджа, ПГТ – Бургас, хотели, туроператори, фирми, предлагащи продукти и услуги за туризъм. Свои представителни щандове ще имат Област Одрин (Турция), префектура Еврос (Гърция) и хотел Александър (Александропулис, Гърция).
На 23 и 24 април  ще бъде представен туристическия потенциал на Община Поморие – Музей на солта, Гранд хотел Поморие, Винарска изба "Черноморско злато" , ПП Странджа и Етнографски комплекс "Генгера".

 

Организира се и трудова борса, съвместно с Агенция по заетостта - Дирекция „Бюро по труда” - гр. Бургас, на която ще може да се срещнат работодатели и кандидати за работа, с цел осигуряване на необходимия персонал за туристическия сезон.

 

В рамките  на туристическата борса ще бъдат  връчени сертификати на хотелите и консултаните, които участват в проект „Програма за устойчиво развитие на предприятията в България”, финансиран от UNIDO (Организация за индустриално развитие на Обединените нации). По време  на изложението се организира богата съпътстваща програма с презентации, срещи, посещение на туристически обекти в Бургаски регион. В рамките на трите дни на открита сцена  пред Дом на културата „Лукойл  Нефтохим” Бургас ще се представят танцови и мизикални групи от региона.

 

12 април 2010 / dir.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар