Затвор и за рибарите бракониери

Снимка: Интернет

Наказание лишаване от свобода от 3 до 8 години да бъде заложено в Наказателния кодекс за бракониерство във водоемите, предлага шефът на Агенцията по рибарство и аквакултури Явор Недев...

 

 

Наказание лишаване от свобода от 3 до 8 години да бъде заложено в Наказателния кодекс за бракониерство във водоемите, предлага директорът на Изпълнителната агенцията по рибарство и аквакултури Явор Недев.

 

Според него бракониерите са изключително нагли престъпници, за които трябва да има затвор. Според настоящото законодателство, в момента бракониерството не е инкриминирано деяние, предаде "Фокус".
Бракониерът абсолютно е един най-обикновен крадец, който по нищо не се различава от другите, които обират – да речем трезори на банки или каквото и да е друго. Той е крадец. Кражбата се установява по същия начин, по който се установява всяка друга. Според мен бракониерството трябва драстично да се инкриминира в НК, както е например в средиземноморските държави", каза Недев.
Той уточни, че се подготвя промяна в Закона за рибарството и аквакултурите, която ще стане факт в края на годината.
"Поправката в НК обаче е крайно наложителна, защото тези хора, освен че са крадци, вредят на популацията и на размножаването, а в края на краищата изпълнителната агенция от името на държавата зарибява всяка година за 400 – 800 хил. лв. Получава се така, че всеки един бракониер краде от държавата и вреди на популацията на видовете”, обясни още Недев.
11 април 2010 г. / Несебър медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар