Гого от ”Тоника” се нуждае от помощ

Снимка: Успех, Гого, бъди жив и здрав!

Един от любимите изпълнители на поколения българи Георги Найденов-Гого от "Фамилия Тоника" се нуждае от помощ. Той боледува от рядка болест. Единствената възможност за спасение е присаждане...

Един от любимите изпълнители на поколения българи Георги Найденов-Гого от "Фамилия Тоника" се нуждае от помощ.


Той боледува от рядка болест, чието развитие не е могло да бъде забавено чрез лечението, прилагано до момента. Единствената възможност за спасение е присаждане на стволови клетки, съобщи Дарик. Необходимата за интервенцията сума е 50 000 лева, която не е по възможностите на семейството на Гого. Затова той се обръща към всички, които биха могли да помогнат.
Прави го чрез писмо, в което разказва:

Уважаеми приятели,

Ще ви спестя всякакви предисловия и обяснения и ще го кажа направо. Боледувам от рядка и, за съжаление, нелечима болест с неизяснен произход и фатален край. След като за една година опитах всички възможности у нас, единствената вероятна алтернатива остана присаждане на стволови клетки. Засега съгласие за тази интервенция съм получил само от Москва на цена 50 000 лева. Тази сума не е по възможностите на моето семейство и затова ви моля за помощ. Ако нямате възможност, изпратете това писмо по факс или до тези, които смятате, че могат да помогнат. Надявам се разбирате, че съм прибегнал до тази крайна за мен мярка, защото всеки ден е от значение. Банковата сметка е BG73 UNCR 7630 1059 6950 20. Благодаря ви и нека Бог ви благослови! Гого
.

За да бъдат събрани необходимите 50 000 лева ще бъде организиран благотворителен концерт в Операта в Бургас. Той ще бъде на 20 април като в него ще се включат Кристина Димитрова, Орлин Горанов, дует "Шик", колегите на Гого от "Тоника". Община Бургас също се ангажира да отпусне значителна сума. Министерството на културата ще се включи в събирането на средства за лечението на певеца Георги Найденов-Гого от "Тоника", съобщи и министърът на културата Вежди Рашидов. Той се е срещнал с композитора Стефан Димитров и директора на Столична библиотека Михаил Белчев, по чиято идея на 26 април в зала 1 на НДК ще се състои концерт в подкрепа на изпълнителя, който страда от рядка болест. Композиторът Стефан Димитров е съобщил, че до момента съгласието си са дали всички изпълнители, с които са успели да говорят - Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Богдана Карадочева, дует "Ритон". Театрални актьори също ще се включат в концерта за подкрепа на Гого с песента "Моя любов" от спектакъла "Оркестър без име".

 

 

Кампанията "Помогнете на Гого" намери подкрепа и от трите мобилни оператора в България. Всички приятели и почитатели на изпълнителя Георги Найденов от "Тоника" могат да изпращат  дарителски смс с текст  DMSGogo на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel).
Цената на един смс е 1,20 лева с ДДС.
За повече информация посетете www.dmsbg.com

 

 

9 април 2010 г. / Медия инфо

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар