Джетовете в морето вече ще са с дистанционно спиране

Снимка: Internet

Една от любимите морски атракции на туристите - джетовете вече ще са с устройство за дистанционно спиране...

Една от любимите морски атракции на туристите - джетовете, от тази година трябва да са задължително с устройство за дистанционно спиране.

Изискването е заложено в новата наредба, приета от правителството, която ще действа за пръв път през този сезон. Тя предвижда и преминаването на джетовете и бананите през специални коридори до зоната за плаване, за да се запази животът и здравето на къпещите се туристи, предаде "Ekipnews".
“Устройството ще бъде в отговорника на плажа и ако джетът не изпълнява изискванията или създава опасности дистанционно може да бъде спрян двигателят му”, казва капитан Живко Петров - директор на “Морска администрация”.
Едва 200 м след зоната за къпане водните мотори ще могат да се движат и с по-висока скорост. Преди да се качи на джета, туристът ще се запознава с инструкция за безопасност, под която ще полага подписа си. Той уточни, че всички концесионери и туроператори са запознати с новата наредба. Глобата за нарушителите ще бъде от 2000 до 5000 лева. Ще бъдат отнемани и разрешителни.
Контролът ще се упражнява от “Морска администрация” и граничните полицаи. Областна управа ще следи пък концесионера на плажа. При системни нарушения може да се стигне и до отнемане на концесията.

6 април 2010 г. /Дир.бг

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар