Искаме от ЕС премахване на квотата за калкан

Снимка: Интернет

Кризата удари и рибарите. Повишени са таксите за риболов, а риба в морето няма. Агенцията по рибарство ще иска от ЕС премахване на квотата за калкан...

 

 

 

Премахване на на квотата за улов на калкан ще иска България от Европейската комисия.

Въпросът ще бъде поставен от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури до края на годината, съобщи Burgas24.bg.
В момента ръководството на агенцията водело преговори с Румъния, която да отпусне от своята квота 3 хиляди тона за българските рибари. Дали северната ни съседка ще приеме предложението на България ще стане ясно в края на март. В момента върви издаването на специални разрешителни за улов на калкан във водите на Черно море, като всяко едно удостоверение е за улов в рамката на квотата за страната.
В началото на месеца бе променен начинът за начисляване на таксата върху риболов. Преди тя се събираше за действително усвоен ресурс. В момента заплащането е диференцирано, в зависимост от тонажа на плавателния съд. 100 лева ще плащат рибарите, които ползват лодки до 0.99 брутотона. За кораб до 5 тона налогът е 150 лева, а за плавателни съдове до 10 тона - таксата е двойна. Най-голяма сума ще заплащат собствениците на кораби с тонаж над 25 брутотона. Там таксата след промените е е 1200 лева.

18 март 2010 / Несебър медия 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар