Слънчев бряг като Капалъ чарши

Снимка: Слънчев бряг през туристическия сезон
Над 400 заведения и магазини в Слънчев бряг работят незаконно. От Регионалната строителна дирекция обясниха, че могат да събарят само масивни строежи, а за временните обекти отговарят общините...

Повече от 400 заведения и магазини в Слънчев бряг работят незаконно. Това твърдят хотелиери, които се оплакват, че нерегламентираният бизнес сваля цената на услугата и качеството на почивката в най-големия ни морски курорт, съобщава bTV.
На прага на новия сезон хотелиерите в Слънчев бряг отново повеждат война с бараките, превзели и малкото незастроено пространство в комплекса. Вътрешна проверка показала, че много от тези обекти работят незаконно години наред, без да бъдат санкционирани.
По-голямата част от тези заведения са със статут на временни постройки, които допълнително са разширени. От Регионалната строителна дирекция обясниха, че могат да събарят само масивни строежи, а за премахването на временните обекти отговарят общините.
Имахме такива обекти, някои от които трябваше да бъдат премахнати, съответните собственици обжалваха заповедта на кмета в Административен съд и така се проточи, започна лятото, обяснява Николай Димитров - кмет на община Несебър.
Според Закона за черноморското крайбрежие през лятото строежите се "замразяват" и не могат да бъдат събаряни. И така проблемът не намира решение до следващия сезон, когато всичко започва отначало.
Идват все по-нископлатежни туристи, поради факта, че вътре се е обърнало на битпазар. Не всеки обича "капалъ чарши", заяви Веселин Налбантов от Съюз на собствениците - Слънчев бряг.

 

17 март 2010 г. / Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар