Джип почерни фамилия от Поморие

Снимка: Интернет

Анка Христова, която загина при катастрофа на надлеза до Сарафово, се връщала от изследване на сърцето в кардиологичната клиника в Ямбол. Още от бургаския печат...

 

 

 „Втора зима: Поледици и дървена ваканция” е водещото заглавие на регионалното издание „Твоят ден”. Две седмици преди първа пролет дървена ваканция изненада учениците от 36 училища в пет общини на региона. Преспи и снегонавявания по общинската пътна мрежа затвориха школата в Руенско, Сунгурларско, Айтоско и Карнобатско, а заради скъсан далекопровод и липсата на ток по неволя не са учили учениците от село Загорци, община Средец. „Плашели с уволнение лидер на „Подкрепа” в порта?” е друго заглавие от първа страница на броя. КТ „Подкрепа” в Бургас заплаши вчера, че ще прекрати участието си в тристранното сътрудничество на всички нива в региона, ако бъде уволнена лидерката им в пристанището Здравовеста Николова. В момента това я грозяло, твърди синдикатът в протестна декларация до премиера Бойко Борисов и транспортния министър Александър Цветков. „С още 17 млн. лева довършват ВИК-то на Меден рудник”, четем още във вестника днес. Толкова средства били предвидени за ремонт и реконструкция на ВиК – системата в бургаския комплекс „Меден рудник”, за да може новата пречиствателна станция да функционира пълноценно. Сумата станала ясна вчера на официалното откриване на екосъоръжението, за което в Бургас пристигна премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова. „Това е четвърти проект за много пари, от тези, които се вземат от т.нар. европейска солидарност”, заявил преди да пререже лентата Бойко Борисов.
„Джипът почерни фамилия от Поморие”, пише на централно място днес вестник „Черноморски фар”. Анка Христова, на 65 години, която загина при зверската катастрофа на пътя Бургас – Поморие във вторник вечерта, се връщала от изследване на сърцето в кардиологичната клиника в Ямбол. Възрастната жена седяла на задната седалка на джипа, който се завъртя на пътя, помля мантинелата и излетя от моста на разклона за Каблешково. Зад волана седял 38-годишният Динко Асенов, който с двете си деца – Динко на 5 години и Галя на 9 години, са в критично състояние в бургаското Многопрофилна болница за активно лечение. Водещата тема е продължена и на страница 2-ра и 3-та в изданието. „Вълните помляха рибарски лодки в Поморие”, алармира вестникът. Силното вълнение буквално помляло лодки и рибарски пособия на кея в Поморие. От водата край черноморския град извадили лодка, довлечена от вятъра от Царево. „БСП – Бургас иска оставката на Дянков”, продължава изданието. Министър – председателят трябва да поеме кадрова отговорност, освобождавайки Дянков. Той ясно доказа, че няма качества да бъде финансов министър, заявили на пресконференция представителите на левицата в Бургас вчера. „Белгийци улавят вятъра край Каблешково” е заглавие от икономическите страници на вестника. Ветропарк, който ще бъде най – големият в страната, ще строи белгийска фирма, ако местният парламент вземе решение да учреди временно и възмездно право на строеж върху терен край Българово.
„И Борисов ряза лента в „Меден рудник” е заглавието на местния „Бургас, днес и утре”. Станцията е изградена по проект „Събиране и пречистване на отпадните води на к-с „Меден рудник” – Бургас, финансиран по програма ИСПА”. „Бургаските джипита протестираха”, продължава изданието на здравна тематика. Недоволството на бургаските общопрактикуващи лекари било насочено към несигурността, идваща от страна на Здравната каса. Намалявайки с 30 до 50% сумите, отпускани на общопрактикуващите лекари за медико – диагностични услуги и лабораторни изследвания на осигурените лица, Здравната каса ги лишавала от възможността да лекуват според медицинските стандарти, а пациентите от качествена медицинска помощ и социална сигурност, уточнили стачкуващите лекари в Бургас. „Областният иска 1,7 млн. лв. за щети от наводненията в региона” е друго заглавие от броя.
„Бойко Борисов преряза лентата на пречиствателната станция в Меден рудник”, съобщава от първа страница вестник „Компас”. Нямам никаква намерение да си хабя енергията и да влизам в подобни битки между институциите, категорично заявил в Бургас министър – председателят на България, визирайки скандала Георги Първанов – Симеон Дянков. „Бургаските социалисти искат оставката на Дянков”, съобщава още изданието от първата си страница. От там е и новината за поредната трагична катастрофа по пътищата в Бургаско, завършила с жертва и още трима ранени в изключително тежко състояние и опасност за живота. „И бургаските лекари протестираха”, съобщава вестник „Компас” от четвъртата си страница, визирайки вчерашния ефективен протест на общопрактикуващите лекари в черноморския град.

 

11 март 2010 г. /”Фокус”

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар