Бойко Борисов преряза лентата на пречиствателна станция в Бургас

Снимка: Burgasinfo.com
Премиерът обаче бе принуден да отговаря на журналистически въпроси за Симеон Дянков и на церемонията по откриването на новото екосъоръжение в Бургас...

Симеон Дянков трябва да понесе санкции заради неплатените си здравни вноски. Това каза премиерът Бойко Борисов в Бургас на въпрос за излязлата информация, че министър Дянков е с прекъснати здравно-осигурителни права, че не е плащал здравни вноски близо 9 години и дали е редно вицепремиер да е с неуредени здравно-осигурителни права, предаде радио „Фокус” - Бургас. Борисов каза, че това не е редно и предполага, че министър Дянков ще си понесе санкциите и ще си ги плати веднага в брой.

Попитан как ще събере необходимият брой гласове за поисканата процедура по отстраняване на президента Георги Първанов, Бойко Борисов каза, че в момента открива една изключително модерна пречиствателна станция, която решава проблемите на един 95-хиляден комплекс. „Аз ще правя магистрали, ще правя пречиствателни станции, ще усвоявам милиони и усвоявам от Европейския съюз, ще строя заводи, ще решавам проблемите на хората и това правя в момента. Нямам никакво намерение да си хабя енергията да влизам в подобни битки между институциите“, каза още Бойко Борисов. Той каза, че не вижда Ангел Марин на мястото на президента Първанов, и изобщо не смята да си хаби енергията в тези спорове. „Казах ви какво смятам да правя. Вчера имаше изпълнително заседание на комисията, опитах се да повлияя както първия път, но партията е категорична, че подобно поведение не може да се търпи“, отговори Борисов. Премиерът не отговори на въпроса дали ще търси подкрепата на други политически сили за процедурата по импийчмънт.

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов прерязаха лентата на новоизградената пречиствателна станция в бургаския комплекс „Меден рудник” днес. На церемонията присъства и министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Общата стойност на пречиствателната станция е над 6 млн. евро, като 74 % са от европейско финансиране, и е с капацитет за 60 000 жители.

10 март 2010 г. / ”Фокус”  

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар