Мартенски сняг и поледици

Снимка: "Стандарт"

Сняг и студ ни очакват през следващата седмица. Баба Марта се кани да покаже сърдития си нрав на празника на жената 8 март. Синоптиците...

Сняг и студ ни очакват през следващата седмица.

Баба Марта се разлюти и се кани да  покаже сърдития си нрав на празника на жената 8 март. Синоптиците от БАН (Weather.bg) прогнозират валежи в цялата страна и около 10-12 см нова снежна покривка.

Най-интензивен ще е снеговалежът в Рило-Родопския масив. В Дунавската равнина и Източна България ще духа умерен до силен североизточен вятър, ще има виелици и навявания.

Максималните температури няма да минат четири градуса, минималните ще паднат до минус пет.

Във вторник вятърът ще отслабне, а до края на деня снегът в цялата страна ще спре, но ще остане студено. В сряда обаче отново ни очакват много снежинки и още по-ниски температури.

В дните до края на седмицата снегът постепенно ще преминава в дъжд, което на места ще създава условия за поледици. Температурите ще започнат да се повишават. В равнините ще се образуват мъгли.

Сняг днес отново покри Смолян, на Рожен натрупаха 65 см. С новия валеж снежната покривка на връх Снежанка достигна 170 см.

От Областното пътно управление въведоха ограничения за движението през проходите Пампорово, Рожен и Превала. Преминаващите автомобили трябва да бъдат задължително с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Няма затворени пътища в областта, настилките се почистват и опесъчават.

Сняг валя и в Бургас. Автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са сухи в по-голямата си част.

7 март 2010 г. / vesti.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар