Бургазлии посрещат 3 март с „Орисия”

Снимка: Интернет
Хитовият спектакъл "Орисия" на Нешка Робева е специалният подарък на бургазлии за 3 март. Молебен ще бъде отслужен в 10.00 часа в катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий"

 

Хитовият спектакъл "Орисия" на Нешка Робева е специалният подарък на Община Бургас за всички граждани по случай 3 март. Това е историята на едно момиче, изплашено и изгубено в тежките времена,  сполетели народа й. За да добие знания и сили тя трябва да премине през възходите и паденията на народа си. Преминава през мъката и ужаса на Средновековието, през пречистващия огън на Възраждането, през опиянението и радостта от Свободата... Началото е на 2 март в 18.30 часа, мястото - Бургаската опера, входът е свободен.

Молебен за Освобождението на България ще бъде отслужен на 3 март от Негово високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий точно в 10.00 часа в катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий".

Тържественият ритуал по издигане на националния флаг на Република България на площад "Атанас Сиреков" /пред Община Бургас/ ще започне от 10.30 часа.

От 10.45 часа ще стартира шествие на бургаски ученици и полагане на венци и цветя на паметната плоча на ген. Лермонтов, както и на паметниците на българските възрожденци, и паметника на Руския Лазарет в Морската градина.

Веднага след това в 11.00 часа венци и цветя с военни почести ще бъдат поднесени на паметника на руските освободители, където ще бъде отслужена и заупокойна молитва за загиналите за Освобождението на България.

Бургаският фолклорен ансамбъл "Странджа" ще изнесе тържествен концерт за всички жители и гости на града в 11.30 часа на площад "Атанас Сиреков".

02 март 2010 г. / Община Бургас 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар