За пръв път арестуваха адвокат

Снимка: Темида

38-годишният адвокат Валентин Вълчев от Бургас е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Tова е първият случай на такъв арест...

 

 

38-годишният адвокат Валентин Вълчев от Бургас е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Tова е първият случай, при който се стига до арест на юрист, посочиха от Бургаската районна прокуратура.

 

Проверката срещу Валентин Вълчев е започнала по сигнал на вдовица, която през май миналата година го наела за правно обслужване на имотна сделка.
След като се ангажирал със сделката, адвокатът настоял пред клиентката да преведе сумата на неговата сметка, за да извършва по-лесно плащанията по покупката на имот.  След като получил достъп до сумата, юристът платил капаро за харесаната от жената къща в размер на 6 500 лева. После обаче сметката се оказала празна.
Разследващите нямат отговор на въпроса за какво адвокатът може да е използвал сумата.
Беше му определен срок да възстанови парите, но той не го спази, затова се наложи да предприемем по-крупни мерки, още повече, че е обсебено обезщетение за смърт на родител, коментираха от прокуратурата. Адвокатът е задържан в бургаския арест с обвинение за обсебване в  големи размери.

 

2 март 2010 г. / Дир.бг

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар