Без кучета в центъра на Бургас

Снимка: Нежелано от "Атака" куче...

След расовите изцепки на „Атака” у нас и в чужбина, дойде ред и на бургаските домашни кучета. Националистите не ги искат в центъра на града...

 

 

Ограничаване териториите за разходка на домашните любимци предлага съветникът от Атака Деян Стойков, съобщи Дарик радио.

 

В докладна записка до ОбС той настоява колегите му да одобрят 8 района в Бургас, където ще могат да се разхождат кучета.Според съветника, те нямат място по централните улици на града. «Бургас постепенно се превръща в кучешка тоалетна. Безотговорните собственици на четириногите не само не плащат данък на общината, но и извеждайки безконтролно любимците си по градките улици способстват за разпространението на кърлежи и чревни паразити» , пише в докладната Стойков.
Той настоява собствениците на животните да ги разхождат само на определените места ,които ще бъдат обозначени с табели, и да носят със себе си торбички за почистване на фекалиите. В противен случай, подлежат на наказание, според Наредбата за изграждане, поддържане и опазване зелената система на Бургас, което е от 200 до 1000 лева.
От документа не става ясно, дали в тези обособени места кучетата ще могат да бъдат пускани свободно или на табелите ще има указание за дължината на повода- до 6 метра, както е в момента. По-какъв начин ще става придвижването на четириногите до съответните райони, след като собствениците им подлежат на санкция, ако са с тях по главната улица или на три метра от болницата, също не е указано.

 

22 февруари 2010 / News.dir.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар