Заплатите в Бургас паднаха под средните за страната

Снимка: Портфейл...

Средната работна заплата в Бургас вече е по-ниска от тази за страната, съобщиха от статистическото бюро. 609 лв. е...

 

 

Средната работна заплата в Бургас през последните три месеца на миналата година е била по-ниска от тази за страната, съобщиха от статистическото бюро в морския град.

Данните сочат, че заедно с коледните добавки средно местните жители са получавали в края на миналата година 609 лева. Това е с около 4,6 на сто по-малко от средното за страната, предаде БТА.
Най-високи доходи през споменатия период са имали работещите в производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия; техните заплати са били средно по 1420 лева.
С най-малки месечни възнаграждения са били работещите в общините Руен - 289 лева, Малко Търново - 313 лева, и Царево - 327 лева. През четвъртото тримесечие на 2009 г. заетите по трудов договор са били общо 114 334 души. В същото време от Регионално управление "Социално осигуряване"  в Бургас отчитат, регистриране средно по 80 безработни на ден в НОИ-Бургас от началото на годината. Общият брой на лицата, кандидатствали за обезщетения през януари и февруари е почти 2 500, съобщи шефът на Регионално управление "Социално осигуряване" Енчо Жеков, цитиран от в. "24 часа".

18 февруари 2010 /dir.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар