200 метра от булевард потъна във вода в Бургас

Снимка: Интернет

Екип на „Гражданска защита” отводнява разклона за „Меден рудник” в участък с дължина 200 м. Още за потопите в региона...

 

 

Екип на „Гражданска защита”отводнява пътното платно на разклона за бургаския комплекс „Меден рудник” в участък с дължина 200 м и ширина около 6-7 метра.

Вчера на мястото бе изградена дига. Тя не е пропуснала, по думите на инж. Йордан Лозев, началник на „Гражданска защита”-Бургас. Водите са се стекли към най-ниския участък, но шахтите не могат да поемат количествата вода, допълни той, цитиран от "Фокус".
Екипи на „Гражданска защита”-Бургас отводняват сгради на няколко места в областта, каза още Лозев. В отводняването участват служители на „Пожарна безопасност и спасяване”. Дъждът към момента не е създал някакъв сериозен проблем, наблюдава се състоянието на язовирните диги, допълни Лозев.
Обилни валежи от дъжд има в цялата област Бургас, съобщиха  от Областно пътно управление. Пътищата са мокри, но проходими при зимни условия. По пътя Босна-Звездец на 278 км има свлачище, което е обозначено с обходен маршрут, без ограничение за движение на автомобилите. Температурите в региона са в интервал от 3 до 7 градуса. Няма въведени нови ограничения за движение в областта. В сила остават постоянните.
Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 тона по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, както и на тежкотоварни автомобили над 20 тона по отсечката Провадия – Айтос. Върбишкият проход е затворен за целия зимен сезон.

15 февруари 2010 /dir.bg 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар