В Несебър отчетоха проекта «Умения за живот»

Снимка: Авторът
Проектът „Умения за живот” осъществен в Несебър по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 и финансиран от Европейския...

Участниците в проекта „Умения за живот”, осъществен в Несебър по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 и финансиран от Европейския социален фонд и Република България се събраха в конферентен център “Несебър” за неговото отчитане. От 15 септември 2008 до 31 декември 2009 той беше реализиран под формата на Общински междуучилищен клуб “Умения за живот”, като осъществените дейности по него са на стойност 50 000 лв.

В изнесения отчет от Мима Петрова- директор на Общинския детски комплекс-Несебър,водеща организация по проекта,беше отбелязано,че под ръководството на кмета на Община Несебър Николай Димитров,в партньорство с  училищата в: Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, Равда, Тънково, Гюльовца, Оризаре, Обзор и Кошарица,за неговата реализация са привлечени над 1 000 учащи от община Несебър.За нуждите на проекта Общинския междуучилищен клуб е издаден и наръчник със заглавие „Умения за живот”.

Съгласно изискванията на проекта са изнесени лекции на теми „Умения за живот”, „Европа без граници”, „Организаторски и лидерски умения”; организирани и проведени са познавателни и творчески игри, състезания и изложби; викторина на тема” „Земята и водата – извор на живот”; творчески работилници за Коледа,за Баба Марта и Великден, турнир по народна топка и състезание „Бързи, смели, сръчни”. Заедно с проведените обучения, участниците са имали възможност и да се запознаят от близо с интересни и паметни места в историята на България. Посетени са Батак, връх “Снежанка”,пещерата „Дяволското гърло” и други забележителности в страната.

В края на тържеството за отчитане на резултатите по проекта, от името на кмета на Община Несебър, заместник-кметът по "Управление и проекти по еврофондове" Георги Манолов,връчи на всички участници специално изготвени грамоти за участие, както и топки за игра, касетофони за провеждане на специални часове в училище и часовници за всяка стая.Зам.кметът обяви, че ръководството на Община Несебър винаги е готово да помага за дейности от този вид и за вбъдеще ще търси начини за осъществяването на други подобни проекти и инициативи.

Максим МОМЧИЛОВ 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар