Язовир „Камчия” преля

Снимка: яз."Камчия"

Най-големият язовир на територията на Бургаски регион – „Камчия” преля от топенето на снеговете и падналите сериозни дъждове...

Най-големият язовир на територията на Бургаски регион – язовир „Камчия” преля заради топенето на снеговете и падналите сериозни дъждове.

Това съобщи Димитър Гюров – пресаташе на бургаската „ВиК”. Според него, водата е прехвърлила с близо сантиметър обема на язовира и е преляла по естествен път.
„Очакваме положението да се нормализира и водата да се оттече. За сега тя се влива в реката”, допълни Гюров. Той уточни в бургаския ефир на радио „Фокус”, че няма опасност за населението заради преливането на язовира, тъй като в близост до него няма населени места. Нивото на язовира се следи 24 часа с повишено внимание.
Непрекъснато наблюдение е организирано и над язовир „Ясна поляна”. При него към момента няма опасност от преливане. По данни на ВиК – Бургас обемът на язовир „Камчия” е в рамките на 233 млн. куб. м вода, а на „Ясна поляна” – 35 млн. куб. м вода.
11 литра на квадратен метър е количеството валежи, паднали в Бургас за изминалото денонощие, съобщи дежурният метеоролог от НИМХ - Бургас, цитиран от “Фокус“.
Приблизително 30% от къщите в бургаския квартал „Долно Езерово” са наводнени, съобщи Веселин Василев – директор на дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност”. Според Василев, очакванията са придошлата вода да се изтегли, за да могат екипи на община Бургас съвместно с „Гражданска защита” да започнат изпомпването на водата от мазетата на наводнените къщи. Причина за наводнението е оставена тръба с малък диаметър в началото на закритото дере до квартала. Заради малкия отвор, съоръжението не може да поеме целия дъждовен поток и е преляло. Първите сигнали са постъпили в община Бургас около 2.00 часа, уточни още Василев.

11 февруари 2010 /dir.bg

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар