Идат нови порои, Ропотамо вече преля

Снимка: Internet

До 58 литра на квадрат е падналият дъжд в Бургаска област. Река Ропотамо излезе от коритото си, в сряда идват нови валежи...

 

Поройният дъжд в Бургаско през последните дни наводни пътища и къщи. Река Ропотамо излезе от коритото си и затвори пътят Созопол-Царево, съобщи "Гражданска защита" в Бургас. Движението на пътя ще бъде възстановено след оттичане водите на реката, уточниха от Гражданска защита, предаде БТА.
Има места, където за две денонощия са се изсипали 58 литра на квадратен
метър, съобщи началникът на "Гражданска защита" в морския град
Йордан Лозев. Той добави, че сигналите, които са получавани в службата от вчера, са за наводнени сгради в кварталите Долно Езерово, Сарафово и Меден рудник, както и в селата Ливада и Русокастро.
Екипи на "Гражданска защита" съвместно с пожарникари и в момента работят на много места в областта. Отводняват се сгради и пътни участъци.
Тази сутрин се е наложило жители на бургаския квартал Долно Езерово да бъдат прехвърляни през наводнен участък от около 200 метра до автобусна спирка, за да отидат на работа. Водата буквално е образувала непроходимо езеро с дълбочина около половин метър в центъра на квартала.
Двама души вчера са били свалени от почивна станция над село Тополица, тъй като снегът ги е блокирал там.
Лозев предупреди, че в сряда отново се очакват обилни валежи от дъжд и сняг. Изпратени са предупреждения за това до кметовете на населени места, ВиК и всички останали служби, които следят за състоянието на язовирите и язовирните стени.

 

08 февруари 2010 / Медия инфо

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар