Три труса за половин час в Южна България

Снимка: Интернет

Три земни труса са регистрирани на територията на България тази сутрин - сочи справка на Европейския сеизмологичен център...

 

 

Три слаби земни труса са били регистрирани на територията на България тази сутрин - това сочи справка в сайта на Европейски средиземноморски сеизмологичен център.

Първото земетресение е било с магнитуд 2 по скалата на Рихтер и епицентър на 56 км югоизточно от Стара Загора, 27 км югоизточно от Раднево и 13 км северозападно от Тополовград, на 4 км дълбочина. Трусът е регистриран в 8,03 минути.
По информация на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН обаче то е било регистрирано в 8.04 ч., с магнитуд около 2.1 и е усетено слабо в района на с. Ген. Тошево, област Ямбол.
Вторият земен трус е било също с магнитуд 2, регистриран е в 8,29 часа. Той е с епицентър на 22 км западно от Елхово, 4 км северозападно от Тополовград и 52 км северозападно от Одрин, Турция.
Третото земетресение е било по-силно - с магнитуд от 2,7 степен, регистрирано е в 8,33 часа. Епицентърът е бил на 19 км северозападно от Свиленград, 18 км южно от Тополовград и 34 км северозападно от Одрин, Турция.
Само преди дни - на 28 януари, бяха регистрирани 4 труса за ден, като три от тях бяха в рамките на 45 минути. Земетресенията бяха в района на Товоловград, Раднево и Трън.

05 февруари 2010 / dir.bg 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар