Несебър ще стане Рио

Снимка: Рио Ди Жанейро

Несебър ще има статуя на Богородица, която ще бди над града, пише днес бургаският печат. Още за....

 

 

„Болницата орязана за пневмонии, но с 10 нови клинични пътеки”, гласи водещото заглавие на регионалното издание „Твоят ден”. В материала четем: „МБАЛ-Бургас повече няма да лекува белодробни заболявания, здравното заведение не е покрило изискванията и няма сключен договор с касата за 2010 г., стана ясно вчера. Секторът ще се закрива, но пък градът има специализирана болница, която ще поеме пациентите, заяви шефът на МБАЛ д-р Стефан Станчев”. „Ще бутат незаконните бараки в Слънчев бряг”, пише още вестникът. В изданието можете да прочетете още и за това как Несебър ще стане като Рио. Става въпрос за изграждането на статуя на Богородица, която ще бди над града. „БСП моли губернатора за областен офис”, информира още всекидневникът. На страница 3, посветена на криминалните случаи, може да прочетете, че автобусът, убил 18 души край Бакаджика е бил с множество повреди. „Партита на високи децибели сгряват в студа”, четем още на страницата. „Одобриха шест бургаски проекта по програма за спорт на децата”, пише още вестникът. В броя е поместен и материал за предстояща премиера на книга, посветена на министър от кабинета на Тодор Живков.
Водещото заглавие на вестник „Черноморски фар” е посветено на здравната реформа, която бе обсъдена на среща вчера. Това е и темата на изданието като подробен материал е поместен на страници 4 и 5. „Два дни приемат бюджета”, пише още ежедневникът. В днешния брой можете да прочетете още и за това какви възможности за висше образование предлагат университетите в кралство Холандия. От 3 стр. изданието информира за състоянието на брокера самоубиец и как общински съвет Созопол стана изложбена зала. Интервю с директора на основно училище „Антон Страшимиров” в Бургас Елена Начева, може да прочетете на стр. 7 . „Фирми скачат срещу банка”, е темата от страниците посветени на икономика. Коя е банката и каква е причината за недоволството на бургаските бизнесмени четете на стр. 9 и 10. „Хотелиери чакат тежък сезон” и „Правителството нищи сагата НСА в Равда”, са също материали, които може да прочетете на тези страници.
„Когато няма крави, за какво са биковете”, е водеща тема в днешния брой на вестник „Бургас, днес и утре”. На втора страница изданието помества материал за дейността на обществения посредник, който ще защитава хората с жилищни влогове и за арест на мними доктори, дали диагноза „рак”. „Спасяват бедстващи птици в Бургас”, четем още в броя. От страниците, посветени на общините в областта, може да се информирате за целите на проекта за бюджет на град Айтос.
„Лечението” на българското здравеопазване се оказва твърде скъпо”, е водещото заглавие на вестник „Компас” . Обстоен материал по темата е поместен на стр. 2. „Измамници се правят на доктори, поставят диагноза рак”, е водещият материал от стр. 3. На нея може да прочетете още и за спектакъл, който разказва историята за освобождението на Бургас, както и за това, че бургаски деца ще пеят за пострадалите в Хаити.

4 февруари 2010 г./ Фокус

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар