Удариха с коктейл „Молотов” телевизия „Скат”

Снимка: Валери Симеонов
Централният офис на телевизия „Скат” в комплекс „Зорница” в Бургас е бил нападнат с коктейл „Молотов”...

Централният офис на телевизия „Скат” в комплекс „Зорница” в Бургас е бил нападнат с коктейл „Молотов”.
Нападението станало десет минути преди 2.00 часа тази сутрин. "Възпламенителната течност е била по фасадата на сградата, вследствие на което са изгорели климатик и щори. Присъстващите в нощна смяна служители са успели да угасят пожара и веднага са уведомили полицията", разказа пред  Би Ти Ви изпълнителният директор на телевизията Валери Симеонов.
Още през нощта е извършен първият оглед. Днес се очаква да се продължи разследването.
"Кръгът на евентуалните заподозрени е толкова широк, че не бих се ангажирал кой е. Телевизия „Скат” е объркала сметките на прекалено много пишман политици и далавераджии"- каза още Симеонов, този път пред „Фокус”.
"Специално с телевизия „Скат” това не е първият инцидент. Преди две години имаше случай на запалени техни автомобили. Тогава не се стигна до извършителите на престъплението", коментира Милен Димитров - директор на Областната дирекция на полицията в Бургас.
„Нищо особено не се е случило. Бутилка със запалителна течност е била хвърлена по прозореца, но не е успяла да го счупи. Течността се разлива по прозореца – запалва се и изгасва. Образувано е досъдебно производство. Направен е оглед, работим и предстои днес в светлата част да направим допълнителен оглед. Ще се вземат записи от видеокамерите и ще се предприемат всички стандартни действия, които така или иначе предприемаме”, заяви Димитров, цитиран от информационните агенции.

 

02 февруари 2010 / Медия Инфо

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар