9 в ареста за порно с деца

Снимка: Интернет

Деветима мъже са арестувани за видеоматериали с детско порно, 14 от засечените IP адреси са в България. При претърсване в Бургас...

Деветима мъже са арестувани при международна операция срещу разпространяването на видеоматериали със сексуално насилие над деца, след като било установено, че 14 от засечените IP адреси са в България, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При претърсването в градовете Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Сливен и София са иззети компютри, флашпамети, дискове и над 1000 гигабайта порносцени с деца на възраст между 2 и 11 години.
Сигналът е подаден от Интерпол – Баден-Вюртемберг. Според информацията в децентрализирана система са били установени и засечени IP адреси от адресното пространство на общо 95 държави от цял свят, в това число и от България. През тях във виртуалното пространство са споделяни и разпространявани порнографски видеофайлове със сексуално насилие и извращения с малки деца.
Антимафиотите от Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Сливен и София извършили обиски, претърсвания и изземвания на 14 адреса. Образувани са 11 досъдебни производства. При операцията са иззети 14 компютърни конфигурации, лаптоп; 19 външни харддиска, 4 флаш- памети, 2 рутера, 562 оптични носителя.
При първоначалния оглед на иззетите компютри са открити над 100 гигабайта детска порнография. С полицейска мярка „задържане под стража” за 24 часа са деветима мъже на възраст от 25 до 45 години.
На задържаните предстои да бъдат повдигнати обвинения за разпространение на порнографски материали в Интернет, за създаването на които са използвани деца, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години.

24 февруари 2012 г. /Бургас

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар