Парламентът отпусна пенсия на Гого за особени заслуги

Снимка: Интернет

Единодушно парламентът одобри предложението на правителство за отпускане на пенсия за особени заслуги на певеца Георги Найденов, по-известен като Гого от "Тоника"...

Единодушно парламентът одобри предложението на правителство за отпускане на пенсия за особени заслуги на Георги Найденов, смятано от 1 декември 2011 г. Предложението е мотивирано с дългогодишната творческа дейност на Георги Димитров Найденов, по-известен като Гого от съставите на вокалните групи "Корали", "Тоника", "Домино" и "Фамилия Тоника", предаде БТА.
Георги Найденов е работил с емблематични за българската естрадна музика композитори, текстописци и художествени ръководители, сред които Морис Аладжем, Стефан Диомов, Стефан Димитров и др., посочва в становището си парламентарната комисия по труда и социалната политика.
Многобройни са участията му на българска и международна сцена, на които популяризира българската естрадна музика. Изпълнителят допринася и за успеха на вокалните групи, в които участва - те получават редица регионални, национални и международни призове за своята дейност, отбелязват от комисията.
Преди две години Георги Найденов-Гого бе обявен за почетен гражданин на Бургас.
Същата година се оказа, че певецът е болен от рядка форма на синдрома на Лу Гериг (амиотрофична склероза, характеризираща се с прогресивна дегенерация на моторните неврони - клетки в гръбначния и главния мозък, като това води до парализа - бел.ред.).
Наложи се продължително лечение в Белгия и Израел, където лекарите успяха да забавят развитието на болестта.

 

 

24 февруари 2012 / News.dir.bg

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар