Летище Бургас посрещна 2-милионния си пътник

Снимка: Летище Бургас

Това е Елена Даданова, която имаше късмет да долети  от Москва. Тя и съпругът и Сергей са за пръв път в България и ще почиват в Слънчев Бряг...

Летище Бургас посрещна на16-ти септември с празнична церемония двумилионния си пътник за тази година. Това е Елена Даданова, която пристигна на най-слънчевото летище в България с полет от Москва на авиокомпания Трансаеро в 9:09 ч. Елена  и Сергей са за първи път в България и ще почиват в курорта „Слънчев Бряг” в продължение на една седмица.

„Избрахме България, защото получихме много добри отзиви за страната ви”, сподели Елена. Двумилионната пътничка живее в град Муром, Владимирска област ,в близост до руската столица Москва. Елена работи в сферата на туризма, а съпругът й се занимава с търговия.

Още при слизането си от самолета, юбилейната пътничка, бе тържествено посрещната от директора на летище Бургас, Георги Чипилски, който поднесе билет „ 2 милионен пътник на летище Бургас”, голяма кошница с плодове, букет от български рози и още много подаръци, сред които уникален стъклопис. Специалният гост на аеропорта получи подаръци и от кмета на Бургас, Димитър Николов и областния управител Константин Гребенаров.

Луксозна лимузина, украсена с логото на аеропорта и надпис „2 - милионен пътник на летище Бургас”, отведе всички официални гости до ВИП залата на летището. По-късно лимузината отведе двойката от Русия до хотела им в Слънчев бряг.

Посрещането на двумилионния пътник на летище Бургас се превърна в истинска атракция за всички близо 200 пътници, които пристигнаха на морското летище със същия полет.

Авиокомпания Трансаеро изпълнява на летище Бургас полети от Москва с едни от най-големите типове пътнически самолети и оперира на аеропорта от 2006-та година.

Летище Бургас

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар