Морето взе 8 жертви само за 2 дни

Снимка: С бурното море шега не бива

Само за две денонощия морето взе осем човешки жертви- повечето млади хора, проявили небрежност към водната стихия. Още за трагедиите...

Само за две денонощия морето взе осем човешки жертви, повечето млади хора – деца и летовници, проявили небрежност към опасната водна стихия. Още за трагедиите по плажовете на Южното Черноморие...

Още четири жертви взе морето в Бургаско вчера - на плажа в Иракли, Обзор и Созопол, съобщиха от полицията. В неделя загинаха други четирама души. Два от инцидентите в понеделник са станали на плажа в местността "Иракли". Мъж на 57 години от Търговище е намерил смъртта си по време на лятната си почивка. Пак в същата местност турист от Алма Ати на 42 години се е удавил вчера по обяд.
Той бил отседнал в хотел между Несебър и село Равда. Морето е отнело живота и на 50-годишен германски турист в Обзор.
И при трите случая е направена аутопсия на телата. Следи от насилие не са открити.
Инцидент с удавено дете е имало вчера и в Созопол. Момичето е на 15 години. То  било съборено от скали, където си правело снимки за спомен със съученици.
"Този ден решихме да отидем до Созопол. От няколко дни морето беше много бурно, с червен флаг и къпането беше забранено. Разгледахме църкви, музеи. Пуснахме децата по магазините. Едит и още три приятелки решили да отидат до морския бряг, за да си направят снимки. Качили се на скала и докато се снимат, високата вълна повлякла момичето", разказа директорката на езиковата в Кърджали Йорданка Чавдарова, която е един от петимата ръководители на групата.

По думите й едно от децата се хвърлило във водите да й помага, но за жалост - неуспешно. Не успяло да стигне до нея и тя потънала. Две от момичетата били спасени. Тялото на 15-годишната Едит било извадено от водата 15 минути след инцидента. На този етап не е ясно дали смъртта е настъпила след удара в скалите или вследствие на удавяне. В момента групата пътува за Кърджали.

Родителите на Едит са известни лекари в Крумовград. Бащата д-р Николай Симеонов отпътувал веднага за Бургас.
През уикенда морето в Бургаско взе други четири жертви при силно вълнение и мъртво течение.

30 август 2011 г. / Несебър медия

 

 

 

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар