Английски полицаи ще пазят Слънчев бряг

Снимка: Британските полицаи с кеф ще заменят лондонския дъжд за слънчев курорт

Полицаи от Англия да бъдат командировани догодина в Слънчев бряг, за да подпомагат работата на българските си колеги, поискаха представители на "Съюз на собствениците" в курорта на среща с Невил Блекууд, полицейски съветник...

 

 

Полицаи от Англия да бъдат командировани догодина в Слънчев бряг, за да подпомагат работата на българските си колеги, поискаха представители на "Съюз на собствениците" в курорта на среща с Невил Блекууд, полицейски съветник.

 

Блекууд е съветник към дирекция "Консулски отношения" на Министерството на външните работи на Великобритания, предаде КРОСС. За такова присъствие на чужди полицаи през Лято 2012 трябва да се отправи предложение и до МВР на България и между двете страни да започнат преговори за уточняване на параметрите.
Трябва да се уточни броят на командированите, както и за какъв период от време ще работят в курортният комплекс, каза Блекууд и добави, че в курортните градове в Англия полицията е изключително активна.
Сигурни сме, че това ще е достатъчно успешна форма на съвместна дейност, защото ще дава сигурност на туристите, ще всява респект на гостите от чужбина, които масово нарушават правилата, когато дойдат у нас на почивка - чупят, рушат, създават конфликти, ругаят полицаи, заяви Георги Николчев, хотелиер и член на УС на Съюза. По думите му броят на командированите от вътрешността на страната полицаи, които подпомагат работата на колегите си в "Слънчев бряг" е недостатъчен за да бъдат обхванати всички проблеми в курорта, който в пика на сезона се пълни с близо 400 000 туристи.
В началото на месеца хотелиери и туроператори поискаха сериозни правилаза шума от заведенията в Слънчев бряг.
"Слънчев бряг" е масово посещаван от британски туристи и целта на присъствието на чуждите служители е да успокоява летуващите и да даде добри резултати за нормалното протичане на туристическия сезон. Николчев даде за пример курорта "Златни пясъци", където са работили смесени екипи от униформени, а изводите са, че това е ефективна форма за противодействие на престъпността в курорта.

 

Dir.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар