Лекари от 16 страни на конгресен плаж в Несебър

Снимка: Интернет
Лекари от цяла Европа ще се включат в международен медицински конгрес. Той е от 7 до 11 септември в Несебър. Желание да присъстват са проявили над 200 лекари...

Лекари от цяла Югоизточна Европа ще се включат във Втория международен медицински конгрес. Той ще се проведе от 7 до 11 септември в Несебър. Желание да присъстват са проявили над 200 лекари от 16 страни, сред които Словения, Сърбия, Гърция, Турция, Албания, Украйна, Черна гора, Румъния, Латвия, Беларус и др. Университетските центрове в България също ще имат свои представители на форума. Това заяви д-р Андрей Кехайов, съпредседател на Организационния комитет на конгреса, президент на Югоизточноевропейския медицински форум и председател на Сдружение "Български лекар".

Целта е да се споделят добър опит и успешни практики при управление и реализиране на здравеопазването в различните държави. Освен строго медицинските теми, ще бъдат обсъдени и организационни, характерни за здравната сфера. Предвидена е кръгла маса за „Здравните реформи и финансирането".

Основните теми по време на конкреса ще са свързани с диабета и неговите усложнения, сърдечносъдовите, инфекциозните и онкологичните болести. Присъстващите лекари ще могат да чуят световно известни лектори, да споделят своите проблеми и да обсъдят с колегите си начините за тяхното решаване.

Предстои крайната стратегия 2020 на Световната здравна организация (СЗО) да бъде приета през 2012 година. В нея е необходимо да се поставят реалистични цели. Една от тях е увеличаване на годините, в които хората живеят в добро здраве, както и справяне с демографските проблеми. Това каза, по време на пресконференцията, д-р Владимир Лазаревик - председател на Регионалното бюро на СЗО. Той също подчерта важността на предстоящия форум.

Конгресът е с акредитация от Европейската комисия за непрекъснато обучение, което е признание за високото му научно ниво. През септември Несебър ще стане университетски център не само за лекарите от България, но и от Югоизточна Европа, категорични са организаторите.

Радио ДАРИК 

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар