Затварят за ремонт летището във Варна, самолетите ще кацат в Бургас

Снимка: Интернет

От средата на октомври до края на февруари авиокомпаниите ще пренасочват полетите си към Сарафово. Пътниците ще ползват безплатен автобусен транспорт до Варна. Билетите ще бъдат презаверени автоматично..

 

 

От 15 октомври всички полетите на австрийските авиолинии от и до Варна ще бъдат пренасочени към летището в Бургас, съобщава „Дневник“. Аерогарата във Варна да бъде затворена за ремонт до 28 февруари. Това ще увеличи трафика в Сарафово, защото австрийските авиолинии имат полети от Варна до Виена и обратно всеки ден.

Билетите, купени за полетите на компанията, ще бъдат презаверени автоматично за Бургас. Пътниците ще ползват безплатен автобусен транспорт до Варна.

Очаква се и останалите авиокомпании, които изпълняват полети до Варна, да ги пренасочат към Бургас.

От концесионера на летищата в Бургас и Варна "Фрапорт туинстар мениджмънт" съобщиха, че в двете аерогари ще бъдат инвестирани повече от 170 млн. лв. за следващите три години. Ще бъдат направени нови пътнически терминали, а на летище Варна ще бъде ремонтирана и пистата, което налага затварянето на аерогарата. Ремонтите са част от концесионния договор на "Фрапорт туинстар мениджмънт" за управлениетона летищата.

Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар