КАТ алармира: Рекордно много убити пешехоци!

Снимка: Internet
Осем са загиналите, а 72 са ранените за първите шест месеца на годината в Бургас. Това е в пъти повече в сравнение със същия период на 2010 година. Общо при 185 тежки пътнотранспортни произшествия в областта...

„КАТ алармира: Рекордно много убити пешехоци”, е водещото заглавие днес на регионалното издание „Твоят ден”. Осем са загиналите, а 72 са ранените за първите шест месеца на годината. Това е в пъти повече в сравнение със същия период на 2010 година. Общо при 185 тежки пътнотранспортни произшествия в областта са загинали 21, а ранените са 217. "Съд за Петко от Черноморец, обвинен за секс с дъщеря си", е друг акцент от броя. Делото все пак стартира в понеделник. Това стана след като веднъж случаят бе върнат за доразследване, тъй като съдът е поискал конкретизация за всеки едни от случаите на насилие, пише вестникът. И други заглавия от броя "Орешарски президент, зоват червените", "Проиграват катастрофа по опасната отсечка Бургас-Созопол”, "Жена дълбае хляб, крие цигари".
Акцентът във вестник „Черноморски фар” е: „Медиен бос натискал Бойко за Димитров”. Медийният бос и председател на Асоциацията на рекламните агенции Красимир Гергов натискал Бойко Борисов да издигне екскмета на Приморско Димитър Димитров като кандидат на ГЕРБ. Местните хора масово говорят, че причината да бъде реабилитиран Димитров в политиката е Гергов, който преди пет години е направил първа копка на голф игрище край Приморско. След избирането на Лиляна Димитрова за инвестицията се замълча и тя не се реализира. Сега връщането на Димитров е начин да се продължи изграждането на голфа и яхтеното пристанище в Приморско. "Източиха 3900 евро от сметка на руска туристка", е друго заглавие от вестника. Сумата е източена от различни банкомати. Туристката получила на мобилния си телефон няколко последователни есемеса за тегленето на парите. След като разговаряла със съпруга си, тя подала жалба в полицията. Сумата била изтеглена чрез т. нар. скимиращи устройства. Тези устройства копират данните от банковата карта и ги записват на друга. През този месец Бургаския окръжен съд са насрочени две дела за източване на пари от банкомати. "Ще искаме от ЕК риболов без квоти", е друга статия от икономическите страници на вестника. Траленето на дъното да залегне новия закон ще настояват риболовци пред евродепутати в Бургас по време на изнесено заседание на НС. И още в броя: "Данъчните шетат неуморно в Черноморските курорти", "Малко хотели по морето пускат домашни любимци", "Пешо Лудия не бил луд, отива на съд", "Автобусният кошмар Бургас-София".
Водещата тема на вестник „Бургас днес и утре” е: „Нечиста вода разболяла децата в Китен”. В хотел "Грийн парк" в Китен давали на децата да пият вода от местен водоизточник, предназначен само за поливане. Вчера изписваха децата, които бяха приети в инфекциозно отделение на бургаската болница със стомашно-чревни неразположения. Местен водоизточник, предназначен само за поливане, е вероятният причинител за заразата, каза пред журналисти д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор. „Бургазлии идват в болница само в краен случай”, е друг акцент от броя. Работа много, затънали сме до гуша, казват бургаски лекари от МБАЛ. Отделенията са пълни - с туристи, чужденци и родни летовници и тук-там от по-мургавите ни сънародници, споделят медиците неофициално. Неофициалната констатация обаче показва едно – здравната реформа действа. Бургазлии почти се отучиха да създават главоболия на болниците. От доста време прави впечатление, че обичайните преди години опашки пред лекарски кабинети и болнични коридори отдавна липсват. Тук се идва само в краен случай, често за последно. Затова не изненадва надписът “Забранено за пациенти”, лепнат в коридора на приемно отделение на Спешното в Бургас.
„Премахват гаражи и ремонтират улица в „Меден рудник”, е чело на вестник „Компас”. Основен ремонт се извършва на улицата при бл. 74 – 77 в най-големия бургаски комплекс. Кметът на Бургас Димитър Николов вчера направи проверка на строителния обект. На улицата вече са положени над 3000 кв. м нов асфалт. Остават още 1500 кв. м. Засега неремонтирана остава средната част на улицата, където трябваше да се премахнат 50 незаконни гаража. В момента от тях е останал един, но собственикът му е обещал да го демонтира сам съвсем скоро, 80 нови паркоместа ще заменят ламаринените гаражи. За четири години само в „Меден рудник” сме премахнали 1500 незаконни гаража, но след това терените са благоустроени. „Експерти ще дискутират в Бургас проблемите на културния туризъм”, четем още в броя. Кръгла маса на тема „Културен туризъм – предизвикателства и възможности” ще се проведе в Културен център „Морско казино” в Бургас на 15 юли. Срещата се организира по инициатива на Община Бургас със съдействието на Министерството на културата и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Ще бъдат разгледани въпроси, свързани с туристическата реклама на България и културния туризъм у нас, археологическото наследство като туристическа атракция и възможностите, които предоставя религиозният туризъм. Ще бъдат презентирани конкретни примери от опита на българските общини.

 

13 юли 2011 / Агенция “Фокус”

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар