Полицейски демонстрации на площад ”Тройката”

Снимка: Интернет

Площад "Тройката" ще заприлича на снимачна площадка на МВР. Това ще се случи във вторник към 18:30 часа. Бургазлии ще видят задържане на въоръжен бандит, откриване на взривно устройство с куче и робот, охрана на VIP...

Площад "Тройката" ще заприлича на снимачна площадка на холивудски екшън, съобщава BurgasInfo.

 

Това ще се случи във вторник към 18:30 часа, когато МВР ще отпразнува 132-та годишнина от създаването си. Бургазлии ще могат да видят задържане на въоръжено лице, придвижващо се с лек автомобил, откриване и неутрализиране на взривно устройство с куче и робот, охрана на VIP лице, дресировка на служебни кучета, спасяване на пострадал от висок етаж и разрязване на катастрофирал автомобил за спасяването на хората от купето. Демонстрациите представят уменията на различни звена от системата на МВР.
Официални гости на проявата ще са делегация от побратимената полицейска дирекция от гр. Къркларели, Република Турция, водена от зам. директора Абдуррахман Тосун. Поканени са още: Областният управител на Бургаска област - г-н Константин Гребенаров, кметовете на съставните на Бургаска област общини, Генералният консул на Република Турция в Бургас - г-жа Сибел Еркан, Почетният консул на Русия в Бургас - г-н Тонко Фотев, Почетният консул на Румъния в Бургас - г-жа Евгения Попеску, бивши директори на Областна дирекция на МВР Бургас, Комодор Георги Мотев и ръководният състав на Военоморска база - Атия, магистрати от Бургас и региона, представители на Сдружение "Доверие и закрила", "Ротари клуб" - Бургас и "Националния съюз за безопасност и охрана".
5 юли е и професионален празник на българската полиция. Освен на открито, днес от 10.00 до 13.00 ч. в сградата на "Транспортна полиция", разположена на ул. "Иван Вазов" № 3 се провежда ден на отворените врати. Служителите ще бъдат посетени от деца от Дом "Ронкали”.

 

4 юли 2011 /dir.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар