БСП и ГЕРБ извадиха тежката артилерия в Бургас

Снимка: Артилерийски огън...

БСП и ГЕРБ извадиха тежката артилерия в Бургас. Шефът на НИМ Божидар Димитров се изправя срещу бургаския областен управител Любомир Пантелеев на парламентарните избори. ГЕРБ май иска да дръпне избиратели от «Атака»...

Шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров се изправя до бургаския областен управител Любомир Пантелеев на парламентарните избори. ГЕРБ  иска да дръпне избиратели от «Атака», след шокиращите резултати в Бургас на евроизборите. Йордан Цонев е бургаското лице на ДПС, а НДСВ залага в Бургас на младите.

БСП и ГЕБР извадиха тежката артилерия в Бургас на парламентарните избори с изключително силни мажоритарни кандидати. Бургаският областен управител Любомир Пантелеев е мажоритарният кандидат на «Коалиция за България». Пателеев е от дълги години в политиката и успя да опази името си чисто и като депутат и като областен управител от каквито и да е корупционни скандали, което му дава летящ старт. Сладкодумният историк Божидар Димитров е родом от Созопол и с честото си присъствие в родния край винаги е показвал местен патриотизъм. Факт е, че бургазлии си го обичат. Но друг факт е, че се приемаше досега за «червен». Вероятно той ще дръпне гласове за ГЕРБ от «Атака», но може да захапе електорат и от БСП. Засега не се знае официално кое ще е лицето на «Атака» в Бургас, но така или иначе неформалният лидер на «Атака» тук е шефът на телевизия «Скат» Валери Симеонов, който издуха на евроизборите дори ГЕРБ от първото място в Бургаски избирателен район. Именно заради тези еврорезултати, големите партии поставиха Бургас на мушката. ДПС също извади доста смела мажоритарна кандидатура-Йордан Цонев. Може той да е силно обичан и мразен в Бургас, но направи много силна политическа кариера и има качества, които не могат да му се отрекат. При това е демократ и не е етнически турчин, но него няма защо да го включваме в конкуренцията, защото неговото влизане в новия парламент е сигурно. НДСВ изненадващо заложиха на ново лице в Бургас-младият Христо Грозев е мажоритарният им кандидат. Ред, законност и справедливост държат до последно скрити картите си. Така или иначе, остават броени часове до официалния старт на новата предизборна кампания.

11 юни 2009 г./ Медия Инфо

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Здравей, Бургас
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар