Слънчев бряг остана на тъмно

Снимка:
Ръководството на държавното дружество “Слънчев бряг“, което поддържа инфраструктурата на курорта, реши да изключи уличното осветление
Това е новина от вестник „Сега” от 13.02-2009 г. , петък:
Ръководството на държавното дружество “Слънчев бряг“, което поддържа инфраструктурата на курорта, реши да изключи уличното осветление и няма намерение да го пуска.
Лампите бяха спрени във вторник и оттогава всяка вечер комплексът изглежда призрачен. “Ние нямаме вече пари, а частните собственици отказват да плащат таксите си за поддържане на инфраструктурата. Нямам намерение да правя разходи, които не мога да платя после на EVN, затова изключихме осветлението“, обясни Малина Стратиева. Годишно това струва 300 000 лева и до ноември м.г. сумата се е превеждала редовно. Тогава обаче изтекло споразумението, подписано между “Слънчев бряг“ АД и собствениците на обекти, с което те се задължавали да си плащат месечна такса за инфраструктура. След тази дата всички единодушно спрели да плащат. Шефът на Съюза на собствениците Елена Иванова се закани, че и в бъдеще нито един собственик на обект няма повече да плаща на държавното дружество. “Това е ненормална ситуация. Навсякъде в България инфраструктурата е общинска собственост. Само в Слънчев бряг тя е държавна“, заяви Иванова. “Ние си плащаме всички данъци и не виждам защо трябва да плащаме допълнително и за уличния ток. Подозирам, че някой в това правителство има интерес в Слънчев бряг изкуствено да се поддържа едно държавно дружество, от което отдавна няма никакъв смисъл“, смята шефката на частния съюз. Изпълнителната директорка на “Слънчев бряг“ АД Малина Стратиева пък предупреди, че няма да пусне лампите дори и по време на летния туристически сезон.
Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Вашите новини и коментари
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар