Свещеници искат достъп до отрезвителя

Снимка: Медия Инфо

Свещеници в Бургас искат достъп до отрезвителя, за да се опитат да повлияят на хората с алкохолна зависимост.

 

 

    Свещеници в Бургас искат достъп до отрезвителя в града, за да се опитат да повлияят на хората с алкохолна зависимост. Искането бе отправено на среща с кмета Димитър Николов, предаде БТА. Градоначалникът се ангажира да разговаря с директора на ОДП Бургас Комисар Васил Едрев, с който да разискват идеята на бургаското духовенство.
Свещениците в града вече ще бъдат част и от празничните шествия на общината. Работните срещи на администрацията със свещениците ще станат регулярни. Идеята е периодично да се обсъждат всички наболели въпроси, свързани с проблемите на църквите в общината и часовете по религия, които стартират през февруари.
"Община Бургас се ангажира да бъде водеща в подпомагането на църквата, като се надява с примера си да привлече и подкрепа от страна на бизнеса. За 2009 г. предвиденият бюджет за църквите в Бургас е 400 хиляди лева. Миналата година той е бил 250 000", заяви Николов.
    Свещениците ще излязат и с конкретни идеи за промяна на настоящия граждански ритуал при бракосъчетания. Според тях, в момента при сключването на граждански бракове се използват изцяло религиозни символики, които са прерогатив единствено на църквата. Като пример свещениците посочиха използването на израза "венчайте се". /22 януари 2009/

 

 

 

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Вашите новини и коментари
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар