15% от всички езикови курсове се провеждат онлайн

Снимка:
15% от всички езикови курсове се провеждат онлайн

Според проучване на списание Трейнинг магазин вече 15% от езиковите курсове в световен мащаб се провеждат онлайн. Навлизането на вискоите технологии и бързият интернет улеснява значително провеждането на обучението в мрежата чрез пренос на видео и аудио и използването на виртуални класни стаи.

Хиляди преподаватели също се възползват от предимството да работят от дома си. Дистанционното обучение скъсява и границите между държави и континенти. За да се учи английски език с преподавател от Великобритания или САЩ, например вече са необходими само слушалки с микрофон и абонамент за онлайн училище. Списанието изчислява глобалния пазар на онлайн обучение през 2008г на 21 милиарда долара, а през 2010 се очаква той да достигне до 52 милиарда долара.

В България също вече има онлайн училища. Най-голямото от тях е Кабината (www.kabinata.com) . От страниците на Кабината може дистанционно да се изучават няколко езика чрез виртуални класни стаи и преподаватели от Великобритания.

Едно от предимствата на виртуалната класна стая е минимизирането на ефекта на смущаването при говорене. Статистиката е показала, че в такава среда обучаващите се по-лесно се отпускат да говорят – нещо много важно при езиковото обучение.
----------------------------
Здравейте, аз съм Живко Георгиев от Kabinata.com. Правим кампания за популяризирането на онлайн обучението в България. Молим ви да публикивате тази статия, ако е възможно с линк към Kabinata.com
Бихме искали също така и да ви подарим един 3-месечен езиков курс по ваш избор. Можете да се регистрирате оттук: http://pay.kabinata.com/signup-short.php и да ми изпратите вашето потребителско име, за да го активирам.
Благодаря ви предварително.
Автор: Zhivko Georgiev
Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Вашите новини и коментари
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар