Максим Момчилов чества 20-годишен юбилей

Снимка: Снимка
 Уникално перо с писец от манастир в Бирмингам, с което са писали монасите през далечната 1450 г. заедно с пълна мастилница получи главният редактор на вестник “Слънчев бряг прес” Максим Момчилов от бургаския областен координатор на партия “ГЕРБ” Димитър Бойчев. Оригиналният подарък му бе връчен по повод неговата 20 годишна журналистическа и публицистична дейност.

Уникално перо с писец от манастир в Бирмингам, с което са писали монасите през далечната 1450 г. заедно с пълна мастилница получи главният редактор на вестник “Слънчев бряг прес” Максим Момчилов от бургаския областен координатор на партия “ГЕРБ” Димитър Бойчев. Оригиналният подарък му бе връчен по повод неговата 20 годишна журналистическа и публицистична дейност. Творческият юбилей на Момчилов прерастна в голямо светско парти в ресторант „Мистрал” в Несебър, на което юбилярът бе поздравен от много политици, творци, колеги. Организатори на проявата бяха Дружеството на кореспондентите към Съюза на българските журналисти-Бургас и несебърската фондация “Европейски инициативи”.

Официални приветствия за годишнината изпратиха омбудсманът на републиката Гиньо Ганев, Н. В. Сливенският митрополит Иоаникий, главният секретар на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова,областният управител на Бургаска област Любомир Пантелеев, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин,председателят на Варненската туристическа камара Марин Нешков, изп.директор на “Слънчев бряг”АД Малина Стратиева.

Юбилярят, който е кавалер на международната журналистическа награда “Veritas” и носител на Златен знак и сертификат на Европейския форум на експертите, беше поздравен лично и от кмета на Община Несебър Николай Димитров,който присъства на коктейла заедно със съпругата си.От името на общинското ръководство той поднесе оригинална картина с пейзаж от зимен Несебър. Председателката на Дружеството на кореспондентите към Съюза на българските журналисти-Бургас Димка Ташкова също поднесе поздравителен адрес. Фондация “Европейски инициативи” беше представена от Пейко Янков.

Тържеството беше почетено от общински съветници,представители на бизнеса и общинската администрация, медии и рекламни агенции, лидери на политически партии и общественици, които затрупаха с подаръци юбиляря. Докторът на философски те науки Пеньо Костадинов представи пред присъстващите второто допълнено издание на книгата “Димитър Янков Inmemoriam”,чийто първи тираж вече е изчерпан. Изданието, чиито съставител е Максим Момчилов, беше осигурено за всеки от гостите, заедно с първата му публицистична книга “Приписки към Времето”, която вече е библиографска рядкост.


03.12.2008 г.
Несебър

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Вашите новини и коментари
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар