Яне Янев в Бургас: Очакваме мръсна и зловеща кампания

Снимка: Яни Янев

"Няма по-опасно явление от ДПС. Този "дръндарски шеф" се е самозабравил", каза Яни Янев в Бургас ...

 

 

Лидерът на РЗС Яне Янев, водачът на листата в Бургас Димитър Абаджиев и мажоритарният кандидат Георги Манев, областният координатор на РЗС Румен Кулев, както и членове от листата на РЗС за парламентарните избори се срещнаха с журналисти, симпатизанти и членове на партията днес в Бургас за представяне на кандидат-депутатската листа.
Водачът на листата Димитър Абаджиев увери присъстващите, че всички от РЗС активно ще работят за реформа в управлението и отстраняване на политическата мафия. По време на срещата Яне Янев обяви, че новото лого на РЗС е "Спри ДПС и Доган!". "Няма по-опасно явление за България от ДПС. Този "дръндарски шеф" се е самозабравил и дерибейства в държавата", заяви Янев за лидера на ДПС Ахмед Доган. Според Янев БСП, НДСВ и Лидер сслугуват на ДПС."ДПС и БСП ще направят всичко възможно НДСВ да прескочи бариерата. Това го има в документ от преди 4 години, неогласен досега. Тази, вече четворна, коалиция е договорена", коментира Яне Янев бъдещото управление на страната.

Янев определи като опасни две явления в Бургас - Ахмед Доган и Волен Сидеров. Той смята, че те са продукт на един и същ сценарист. "Целта е да се поддържа изкуствена конфронтация между ДПС и Атака, за да останат в политиката", смята лидерът на РЗС. Списък с имената на 10 души, забогатели чрез пране на пари, ще бъде даден следващата седмица на комисията "Кушлев" и Върховна прокуратура, обяви Яне Янев. В него няма да бъдат визирани конкретни суми,а само общи параметри. Първи в списъка е Ахмед Доган заради комплекса в родното му село Дръндар. Според Яне Янев този комплекс можел да се превърне в SOS селище. Десети в списъка е Валери Симеонов."Какъв е произхода на средствата за тв СКАТ и чии капитали управлява Симеонов, за да развива икономическа дейност и чрез фирма за недвижими имоти", тези въпроси зададе Яне Янев. "Няма да се поколебаем да оповестим цялата истина", подчерта той.

"Жалко е, че се прави тенденциозна манипулация и се купуват гласове", заяви Янев. На 25 този месец той ще има среща с Жак Баро от ЕС на когото ще представи данни, че над 40 % от вота за ЕП е "корпоративен и мутровот, постигнат чрез административен натиск." Според лидера на РЗС се прави всичко възможно да няма промяна в статуквото. "Очакваме мръсна и зловеща кампания от всички срещу нас, защото не сме част от програмния модел", прогнозира Янев. Без РЗС не може да има дясно управление, подчерта той. РЗС ще се бори за два мандата в следващия парламент."Целта ни е дългосрочна. Искаме да отървем Бургас от политическата мафия, да го освободим от робството на корупцията. Гарант за това е водачът на листата Димитър Абаджиев".
/19 юни 2009 г. , препратено от читател на вurgasnews.com/

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Вашите новини и коментари
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар