За изборите, дърветата и свирките...

Снимка: Дудук

Всички кандидати за народни представители милеят за Бургас. После, като се качат в мерцедесите и запрашат към столицата, я ги видим я не...

Най-доброто от печата: Да преценяме дърветата и свирките

Премина една кампания, за да започне друга. Първата - за европарламент вече е история. Втората - за роден парламент е на старт. Няколко белега ще я отличават значително от досегашната. Първо - ще е по-шумна, нашенска, Балканска. Второ - ще се вадят нови кирливи ризи на местните политици. Трето - ще се наредят на политическия Бургаски мегдан хората, от които ще чакаме, като влязат в новото Народно събрание, да направят лоби за града и дела в тази посока. Досега само гадаем подредбата на листите. Но до сряда вече те трябва да бъдат обявени.

Всички като са още кандидати за народни представители, тръбят колко милеят за Бургас. После, като се качат в мерцедесите и запрашат към столицата, я ги видим я не един два пъти в годината, коментираха бургазлии и вчера в изборния ден, мислейки за следващия вот. А бе, мерцедесите не са виновни. От всяко дърво свирка не става, контрират други.

Затова сега, като мине и тази кампания и дойде ред да гласуваме, нека всички отидем до урните, вече преценили и дърветата, и свирките. Защото ако денят е къс, годината е дълга, казал народът. И защото този ден не година - четири ще храни.

Автор Мария Кехайова, коментар публикуван във вестник „Морски труд” Бургас/ 8 юни 2009 г.

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Вашите новини и коментари
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар