Кметът на Несебър да се откаже от луксозния Мерцедес

Снимка: Това е новата играчка на несебърския кмет за борба срещу кризата

С открито писмо до медиите молят кметът на Несебър да се откаже от покупката на Мерцедес-а, който си е харесал напук на кризата...

 

 

 

 

 

До
Николай Димитров
Кмет на Община Несебър

Копие: До Независимите медии

До Всички жители на Община Несебър
 
ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми г-н кмет, Писмото ни е провокирано от решение №13 от 26.02.2008 г. за започване на процедура за доставка на представителен автомобил. Това Ваше решение предизвика множество противоречия не само заради явното заобикаляне на закона и предизвестения победител, но и заради липсата на каквато и да е икономическа обосновка за подобна покупка.
 
Според нас покупката на автомобил за близо 200 хил. лв. е крайно неприемливо в период на икономическа криза, очаквано намаление на приходите в общинския бюджет и дългогодишни нерешени инфраструктурни проекти. Не на последно място, автопаркът за представителни нужди на общината вече разполага с 3 автомобила, което на този етап прави покупката на допълнителен автомобил напълно излишна.

Поради тези причини Ви призоваваме да прекратите вече започнатата процедура и след обсъждане в рамките на общинския съвет да пренасочим спестените средства за проекта за изграждане на пътна инфраструктура в кв. „Черно море”в гр. Несебър. Според голяма част от обществеността в Несебър това е приоритетен проект за общината и за нас е необяснимо, че проектът продължава да се протака и да не се отделя финансиране за него.

14. 04. 2009 г.
 Гр. Несебър

С уважение, Атанас Терзиев Общински съветник

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Вашите новини и коментари
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар