Бургас е "Най-добрият град за живеене в България" за 2010 г.

Снимка: Dariknews.com

Бургас е "Най-добрият град за живеене в България" за 2010. Класацията се провежда за четвърта поредна година от Дарик радио и в-к "24 часа". В проучването участие взеха 27 града, които бяха оценявани по 25 критерия. Тази година специални призове взеха и още три града - София за "Бизнес град", Смолян за "Зелен град" и Велико Търново за "Красив град"...

Бургас е "Най-добрият град за живеене в България" за 2010 година. Класацията се провежда за четвърта поредна година и е съвместна инициатива на Дарик радио, в-к "24 часа" и информационния сайт DarikNews.bg. В проучването участие взеха 27 града, които бяха оценявани по 25 критерия. Тази година специални призове взеха и още три града - София за "Бизнес град", Смолян за "Зелен град" и Велико Търново за "Красив град".
От общо 25 критерия Бургас получи максимален брой точки в областите: инвестиции в инфраструктурни проекти, работно време на магазините, детски градини, култура, безработица, чужди инвестиции и др. Проблеми за Бургас обаче остават екологичното състояние на града и престъпността.

Кметът на града Димитър Николов се обърна към своите съграждани с думите: „Да се гордеят и ще кажа, бургазлии, които живеят в София, връщайте се обратно".
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев връчи голямата награда и благодари на организаторите на кампанията: „Като човек, който вярва дълбоко в правилата и тяхната дългосрочна стойност за България, за нейните градове, и за нейното развитие, да благодаря на издателите на тези български реномирани медии заради това, че те създават също правила, които показват кои кметове успяват, къде създаваме качествено живот, къде имаме визия и как това нещо може да бъде измерено".

Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев: „Аз ще кажа, че тази година само един-двама кметове ми се обаждаха, за да питат на кое място са, а другите явно си бяха свършили работата, защото просто спокойно си четяха класацията в сайтовете".

Два града - Варна и Благоевград, спечелиха специални грамоти за най-добър град за живеене според интернет гласуването. Те се наредиха на второ и трето място в класацията на градовете. Последни тази година пък останаха Ямбол, Силистра и Перник.

15 ноември 2010 г. / Дарик радио

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар